VELOCALENDARUL 2014: Aprilie

aprilie_animat

Mai avem două file din velocalendarul 2013. Se apropie timpul să ne despărțim încetișor de anul ăsta cu noroc în coadă și să facem planuri pe două roți pentru 2014.

Cu toate că m-am mutat de jumătate de an la Iași, iar Andreea, de mai bine de un an la Liege, nici una nu a renunțat la pasiunea noastră comună: mersul pe bicicletă. Așa că am decis să continuăm și anul acesta colaborarea de la distanță și să ducem tradiția velocalendarului mai departe. Vorbim deci de a treia ediție, ieeei! O să dezvăluim treptat detalii din minunatul proiect și credem că anul acesta produsul va fi excepțional, cu un design elegant și funcțional.

Ilustrațiile sunt reprezentative pentru fiecare lună și spun câte o poveste despre biciclete. Andreea, entuziasmată peste măsură, ne-a arătat deja pe unde ne poartă roțile în iulie și în noiembrie. Eu o să vorbesc în articolul ăsta, cum spune și titlul, despre aprilie.

Anul velo începe în aprilie

Pentru mine, aprilie înseamnă noi începuturi, drumuri nemaibătute. În aprilie m-am mutat din București într-un oraș nou, în care sunt mai aproape de rădăcinile mele și de viața simplă, unde singurele viteze cunoscute sunt piciorul omului și roata de bicicletă. Este luna în care am văzut cum înfloresc de pe-o zi pe alta pomii și am semănat grădina. Luna în care am văzut cum se schimbă pădurea sub razele primăverii. Când veverițele sunt pe toate gardurile, iar ciocănitoarele pe toate ramurile. Aprilie este luna când scoți bicla din pod și începi să cutreieri locurile noi. Pentru majoritatea oamenilor, anul velo începe în aprilie, când vremea se încălzește.

Altfel spus, aprilie înseamnă revizia bicicletei tale. Nu uita deci să mergi la un service să ți se verifice cauciucurile, frânele, să ți se ungă lanțul și să ți se lustruiască spițele. Apoi te poți bucura de bicicleta ta tot anul și poți pune în practică ideile pe care ți le povestim în celelalte pagini. Stai pe-aproape!

Calendarul va fi disponibil începând din 24 noiembrie și se va putea comanda, ca și-n anii trecuți, din butic.