VELOCALENDAR 2014: Iunie

iunie_animat

Anul ăsta îmi imaginam velocalendarul mai conceptual. Voiam mai mult să sugerez ideea de bicicletă, mișcare, libertate și mai puțin să ilustrez bicicleta per se. În spiritul ăsta am creat primele două luni: aprilie și februarie. Dar ele contrastau puternic cu veselia de culori din peisajele Andreei. Așa că am scormonit bine în amintiri și am început să lucrez la iunie, cea mai colorată dintre lunile pictate de mine anul ăsta.

Prin urmare, iunie este cu dedicație pentru Monsieur, în amintirea verii lui 2010.

Două luni petrecute împreună în Belgia, pe bicicletele noastre Batavus Boulevard, care ne-au purtat pe toate dealurile Valoniei, prin arșiță și pe sub curcubee, pe litoralul vântos al Mării Nordului, prin Capitală și puțin prin Flandra. A fost o vară memorabilă.

Niciodată nu m-am simțit mai vie ca atunci, mai antrenată, tot timpul pe bicicletă, cu harta în brațe căutând traseele RAVEL, certându-ne care dintre noi are dreptate, sfârșind prin a nu nimeri nici unul. Am pedalat prin sătucuri, pe lângă ferme, prin lanuri de porumb, de-a lungul râurilor, am făcut picnicuri la poalele eolienelor și singurul regret era că la sfârșitul zilei trebuia să facem cale întoarsă pe același drum, când erau atâtea altele de explorat.

Așa că iunie, dragilor, este despre vacanța ideală, upgradată cu un tandem și o rulotă, fantezie recurentă în ilustrațiile mele…