UIICHEND EXOTIQUE

Când am fost în Spania mă gândeam că nici nu trebuie să consulți un ghid al evenimentelor dacă vrei să ieși în oraș. Pur și simplu ieși pe stradă și sigur se întâmplă ceva gratis, unde oamenii se adună și se simt bine. Cam așa m-am simțit week-end-ul ăsta prin București, deși am planificat mai mult sau mai puțin fiecare activitate.

Sâmbătă am fost la Ciclofest, festivalul bicicletelor, special să fac galerie la scurt-metrajul lui Monsieur… am adus și public. Am așteptat însă o oră proiecția și nu știu dacă după ce-am plecat s-a mai „dat”.

În timpul ăsta i-am împrumutat Andreei un creion deja tocit să deseneze o frumușică bicicletă înfrunzită și am urmărit câțiva bicicliști pe fixe jucând polo. Am stat prea puțin pentru a aprecia evenimentul; cert e că dacă nu eram cu oameni cunocuți, plecam și mai repede.

Duminică am fost la un atelier de gastronomie africană. Nici n-am ajuns bine și ne-am așezat la masă. Nu să gătim, ci să mâncăm ce-au preparat cei dinainte.

Bucătăria africană e, în mare, un amestec de multe ingrediente, cât mai condimentate, servite pe un pat de mămăligă sau orez. Noi am făcut pui și fasole cu sosuri dulci și picante. Monsieur a notat rețetele și sper să nu aștept prea mult până la următoarea masă africană.

Cu ocazia asta am cunoscut-o pe Mbela Nzuzi și nu m-am mai săturat de umorul, zâmbetul și atitudinea ei pozitivă. Așa că după curs am mers în Piața Revoluției la Exotique Market s-o vedem dansând africănește. Iar eu sper să organizeze și cursuri de dans cât mai curând, pentru că femeia asta știe să se miște.

Cât despre Pisi.. înainte să plec de acasă tocmai mâncase niște iasomie și arăta cam așa :)