PETANQUE ÎN BUCUREȘTI

Din august se joaca si in Romania petanque, un joc francez cu bile. Petanque inseamna picioare apropiate, pentru ca atunci cand arunci bilele nu ai voie sa te misti. Regulile jocului le-am enuntat in articolul din Bullet si se gasesc si pe site-ul oficial Petanque din Romania. Am fost si eu ieri in Parcul Gradina Icoanei sa ma joc. Din departare se vedeau siluete aruncand bile incoace si incolo. Unii mai experimentati, altii la prima incercare, erau destui oameni care venisera aici sa incerce jocul. Un instructor iti explica regulile si te imbie sa incerci. Apoi nu-ti vine sa te mai opresti. Interesant a fost faptul ca eram la un punct de a castiga meciul, cand imi zice instructorul o superstitie a francezilor: “Daca ajungi la 12 puncte, pierzi”. What do you know, chiar asa a fost. Merita incercat. In plus, e gratis! :D

2 Comments

  1. Ideea e bună pentru grupurile de prieteni, care pot merge acolo periodic să se distreze. Şi pot chiar cumpăra un set de petanque, pentru a juca unde au ei chef şi loc.

  2. Vezi ca acum te poti antrena si online cu un joc petanque in Flash. Detalii pe site-ul lor. Chiar a fost misto cand am jucat eu. Poate mai merg intr-un week-end. Te bagi? :)