Paris, ziua II (foto)

Mi-ar plăcea să-mi încep fiecare zi cu o scurtă plimbare. Pe la 7 e ideal, aerul încă mai poartă prospețimea serii și o ușoară umezeală care te trezește de tot atunci când ieși pe poartă cu ochii împăienjeniți. În fine, ideea e că mi-ar plăcea să mă pot trezi devreme și mi-ar plăcea să n-am nevoie de un ceas care să-i dicteze organismului ce să facă. Cred cu tărie în ceasul intern al omului și în puterea organismului de a-și purta de grijă. Însă ritmul meu este foarte lent și nu, nu se numește lene, așa că a doua zi, cu greu ne-am trezit la 9. Duș scurt, ghirlande de flori pentru mai încolo, aparat foto în rucsac și la 10 ne-am întâlnit la parter. Mic dejun clasic lângă Comedie Francaise cu croisant, suc și cafea și suntem gata de plimbare. O eșarfă pe umeri să nu știrbim eleganța orașului.

Astăzi mergem în cartierul chinezesc și, norocul nostru, e super-ofertă la masaj tailandez.

După ce ne amețim printre blocurile cu 30-40 de etaje, intrăm prin supermarket-uri și ne alimentăm cu produse tipice, majoritatea pe bază de orez. Ne-am luat ceai de iasomie, cafea cu ginseng, vin și desert de orez și săpunuri frumos parfumate.

Am petrecut puțin timp în cartier, dar am văzut câteva animații turistice în stradă, ca de pildă picturi caligrafice.

Am băut cel mai prost suc de cocos frumos ambalat.

Am mâncat la restaurant cu specific tailandez/vietnamez.

Și am băut bere chineză.

Și cu burțile pline, ne-am întors în centru.

Unde am urmărit câteva ore ultima etapă a turului Franței și ceremonia de premiere.

Nici n-am simțit când a trecut timpul alături de marii cicliști, că rândurile de turiști s-au și răsfirat, care pe la o terasă, care prin parc. Noi am continuat prin Tuileries unde a campat un mini parc de distracții pe durata verii.

Un mic sfat. Atunci când vrei să faci o poză, nu lăsa pe a doua zi, că nu se mai întâmplă. Asta ca adaptare la proverbul celebru.

În fine, după magnificul asfințit ne-am astâmpărat foamea cu o felie de pizza pe Montorgueil și ne-am relaxat mușchii pentru ultima zi în orașul luminilor.