O ZI DE VARĂ LA LLN

Ieri Monsieur a făcut cinste cu o partidă de bowling. 5 euro de persoană mi se pare foarte avantajos și ai și reduceri dacă iei mai multe partide (de ex. 8,50 euro pentru două partide). Nu știu cum ne-am nimerit noi cinci loseri care jucau pentru a doua oară în viață, dar măcar fiecare a reușit câte un strike.

Cum noaptea era tânără, iar unii nici n-aveau examen a doua zi, după bowling am încins o partidă de scrabble.

Scrabble, ca orice joc, ține și de noroc. Așa se face că acum o lună la Charleroi i-am bătut și pe Jeremy și pe Nathalie.

Boniface zice însă că străinii care învață o limbă au un vocabular mai bogat decât localnicii, ceea ce mi se pare absurd. Cu toate astea, nu pot să nu-mi amintesc un eveniment straniu la care-am participat în iarnă: o dictare în franceză (o pagină de text dintr-un roman, dictată chiar de autor). Din zecile de belgieni, unul singur a scris corect întregul text. Treaba asta m-a lăsat perplexă.

Pentru un joc fără miză, încordarea a fost maximă.

Boniface căuta inspirația prin perdele.

Și a reușit să ne bage o regină în cameră, moment în care s-a declanșat haosul.

Țipete, uși trântite, fiecare se ascundea pe unde putea…

În final, așa cum spune și numele, Boniface a făcut bine și a devenit eroul serii.

După ce s-au împrăștiat rândurile, mi-am dat seama că nu trebuia să beau o cană imensă de frappe și una de cafea înainte de culcare, că s-ar putea să-mi petrec noaptea în toaletă citind romanul autobiografic al unei stewardese franceze.