LOCURI ȘI AMINTIRI DIN VACANȚĂ

Costinesti cu furtuna de nisip care mi-a intepat picioarele toata dimineata.

Cetatea Sighisoara dupa festivalul medieval, cu masele de turisti fotografiind in stanga si-n dreapta, stradutele inguste, turnurile, scarile acoperite, mecanismul ceasului din turn si umila camera de tortura. Concertele de orga si de alamuri, Hermann Oberth pe care l-am sters la nas, tobosarul care anunta ora si stia saluturi in toate limbile si cantece si poezii pentru copii, papusile sasesti (in)cantatoare si intregul arsenal de suveniruri.

Eforie Nord unde am tras la hidrobicicleta, pisicul jucaus de la vila, gratarul, glumele…

Mamaia cu telegondola, strada cu trenulete, biciclete, magazine, lumini. Parcul de distractii cu “comediile” :) in care m-am dat si, in final, restaurantul cu goange (beah) si cu bruschete cu sos de rosii (beah).

Brasov cu Casa Sfatului care este de fapt muzeu de istorie si unde am ramas impresionata de sala scriitorilor. Desi ma asteptam la biografii plictisitoare, am dat de documente, procese-verbale din arhivele Securitatii, poze si informatii de mare valoare, incat promit ca ma voi intoarce. Castelul Bran cu ghidul enervant si fara Dracula. De asemenea, Parcul Zoologic a fost o aventura, cu familia de maimute atat de umane, care mancau orice primeau de la oameni cu ambele maini si care au incercat sa ma atace. Apropo de atacat, aproape mi s-a vindecat intepatura de viespe. Yes, I know, ugly.

M-am intors acasa si am restante pe toate planurile.

Ei bine, “Vacanta…” ;)