INTERVIU FRÉDÉRIC PÉRON

De când mă știu am avut dificultăți în a aborda oamenii și a le pune întrebări despre viața și activitatea lor. Poate pentru că nu sunt spontană și mereu replicile și întrebările ca lumea îmi vin abia după ce ajung acasă. De aia am renunțat la ideea de a face jurnalism, pentru că îmi cunosc limitele. Mi se usucă gura, îmi transpiră palmele, mi se pare că stau strâmb pe scaun și mă foiesc întruna, mi se pune negru peste gânduri. E ca un blestem, sincer. Ba când eram mică aveam emoții chiar și când trebuia să dau un telefon și mă codeam până în ultimul moment. Cred că o moștenesc pe mama, care atunci când vorbește la telefon s-ar urca și pe casă numai să n-o auzim noi.

Așa c-am decis să-mi înving timiditatea trecând prin iadul interviurilor față în față. Și e o eliberare atunci când îți dai seama că ai în față un om ca tine care ți se destăinuie și face asta cu zâmbetul pe buze. Parcă-ți dă mai multă încredere și nu e așa rău cum te așteptai.

Azi l-am descoperit pe Frédéric Péron, ciclist de performanță la clubul Dinamo Secrom. Iar mâine citim despre experiența lui ciclistică în România la bicla.ro