IA SĂ SCRIU PE „BLOC”

îi ziceam adineauri lui Monsieur, care m-a speriat aseară din 5 în 5 minute cu amenințările de cutremur pe care le tot primea prin e-mail. Înainte de culcare am pus o pernuță peste laptop și am ascuns bine hard disk-ul… how cute!

Astăzi mergem la cursul foto „Mai înseamnă ceva printul în fotografie” ținut de Dinu Lazăr. Am stat până la 2 să aleg două fotografii, după ce-am trecut prin doi ani de foldere cu poze. Alesesem vreo 10. Dimineață am mai tăiat 5, dar Monsieur mi le-a desființat pe toate până la urmă. Așa că am ales două momente surprinse cu aparatul compact, că de fapt mie o fotografie trebuie să-mi amintească de momente vechi, nu să țipe uite ce obiectiv tare am avut.

Poza cu pisici e făcută în Faro. Abia scăpasem de niște gazde destul de fițoase și mă bucuram de liniștea orașului vechi, plin de case cu pereți crăpați, ferestre sparte și, din loc în loc, portocali parfumați. Pe coastă oamenii sunt cam leneși și nu prea ies din casă. Singurele ființe vii pe străzile alea erau ele, plictisite pe pervaz, surprinse să vadă un trecător pe la geamul lor.

cats in Faro

Poza cu ciclistul pe pod e făcută într-o dimineață cețoasă în Utrecht. Era așa devreme și pustiu, că mă simțeam într-un oraș părăsit. Îmi voi aminti mereu de dimineața aia pentru că nu vedeai nici un pieton pe străzi, doar bicicliști.

morning cyclist in Utrecht