GĂTEALĂ

Dimineaţă leneşă de sâmbătă. M-am instalat în faţa televizorului cu o nouă “specialitate”: caşcaval topit pe pâine cu castraveciori muraţi. Iar ca desert, tort. Lovely.

Dintr-un canal în altul :) dau peste musiu Oliver bucătar care-i gătea cina romantică unei blonde. Ce drăguţ din partea ei că voia să-şi surprindă iubitul (care cică era un priceput într-ale blidelor şi mai era şi italian pe deasupra, deci mama mia!), dar ce jenant că ceri unui bucătar să gătească pentru tine şi să spui că tu ai stat în bucătărie şi te-ai afumat cu gândul la iubirea vieţii tale. Fireşte că nu este vorba de un caz real, este o emisiune, un show, dar simpla idee este sooo wrong.

Mi-a plăcut însă foarte mult să văd cum o pune Oliver pe biata fată să toace nişte verdeaţă să aia era să-şi taie degetele, ca să-şi dea seama tot poporu’ că ce vede la televizor nu e aşa de simplu cum ne lasă ei să credem. Cel mai penibil mi s-a părut când Oliver i-a zis că-i numerotează pacheţelele tipei ca să ştie în ce ordine să servească şi să nu uite cum se numeşte fiecare dish.

N-am mai mâncat tortul. Salata de fructe pe care a gătit-o Oliver mi s-a părut mai apetisantă şi poate încerc şi eu astăzi una cu cineva drag.