VIAȚA LA ȚARĂ: Sfârșit de decembrie la părinți

decembrie7

Sfârșit de an, început de iarnă. Deja pot spune că am văzut noul nostru habitat rural în toate anotimpurile. Și, dintr-o dată, întrebarea care este anotimpul tău preferat mi se pare absurdă și nedreaptă.

Pădurea e magică mereu, că e verde, arămie sau albă. Știu că acolo tot timpul e viață, în inima ei, în scorburile copacilor, pe crengi, în sol, în grote.

Observ cum evoluează natura și înțeleg măreția creației și perfecțiunea ei. Instinctele de apărare și de conservare – care au murit în mine o dată cu viața mea închisă într-o cutie de bloc – se trezesc și trag semnale de alarmă. Asta este viața așa cum îmi este înscrisă în ADN. N-am cunoscut-o până acum, am trăit departe de ea, după alte legi, în care vremea e la televizor, la finalul buletinelor de știri și în statusuri pe facebook. Încercam să trăiesc o primăvară perpetuă și mă întrebam de ce, uneori, eram tristă, din senin. Și dădeam vina pe vreme, în loc să-mi dau seama că vremea e așa cum trebuie să fie, dar eu n-o accept și nu mă adaptez la ea.

Acum trăiesc un început de iarnă rece. Cuvintele cheie sunt adăpostprudențăregenerare. Urmează trei luni de alimentație cumpătată, de visare și planificare, de somn și de căldură în familie. Totul în jur e magic pentru ochi și pentru inimă. Totul este exact așa cum trebuie să fie. Iar eu primesc, mă bucur și dau mai departe.

decembrie2

decembrie12

decembrie10

decembrie5

decembrie1

decembrie13

decembrie8

decembrie11

Mai sunt câteva zile până în 2014. Calendarul e pregătit să întâmpine magia fiecărui anotimp, cu ilustrațiile noastre velo care te poartă, ca gândul, în locuri minunate, mai mult sau mai puțin îndepărtate.