“Te-a” dărâmat criticile alea, Simcute, nu?

Unii oameni ştie bine cum e cu criticile. Paul, nu cred că “m-a dărâmat”, poate voiai să zici “m-au dărâmat”. Desigur, ne pricepem la ironii, nota 10.

Să explicăm cum stă treaba. Bullet year no. 6 este o mare dezamăgire! De ce? Pentru că vrem să facem ceva, dar nu facem decât să tăiem frunze… O droaie de studenţi la jurnalism vrea să arate ce mari ziarişti vor fi ei. De fapt…

1. Toată lumea are ceva de spus, toată lumea are opinii, dar nimeni nu e în stare să facă o muncă simplă de reporter, să meargă pe teren să culeagă informaţii, să dea telefoane şi apoi să scrie într-o pagină un amărât de articol de care să nu trag în toate părţile ca să intre frumos în pagină la layout.

2. Aceiaşi oameni sunt de fiecare dată nemulţumiţi de titlurile pe care le-au primit, de modul în care se vede articolul lor în ziar, de faptul că li s-a schimbat ceva în articol etc.

3. Aceiaşi oameni întârzie să predea articolele, încât am ajuns să dăm telefoane să ne rugăm de voi să trimiteţi pentru că stăm ca proastele să terminăm layout-ul.

4. Din 20 de bulletişti, numai George a avut timp să meargă la tipografie să dea BT-ul şi apoi să ia ziarele şi să le distribuie. Şi nu e prima oară când se pune problema cine “are timp” să meargă la tipografie.

Nu, nu mă deranjează criticile, însă când numai asta primeşti şi vezi că altul nu ştie decât să dea cu gura, începe să te cam irite. Împroşcăm critici în stânga şi-n dreapta, apoi ne cerem scuze şi ne prefacem că ne înţelegem de minune. Iată că eu m-am săturat de discuţiile voastre şi n-am chef să mai continuu aşa.

“Problema e că nu ştim layout”… O să ştiţi!

15 Comments

 1. N-o să-ţi spun acum să n-o iei personal, dar nu mă referem numai la tine. Eu îmi recunosc greşelile. Într-adevăr nu m-am implicat destul. Într-adevăr nu sunt printre cei mai buni şi calc adesea strâmb. But tell me what I have done wrong and I`ll say you`re right, if you are.
  Mă bucur că am meritat să mi se scrie special un post întreg.
  Nu vreau să-ţi spun acum să nu renunţi la Bullet, dacă tu asta vrei să faci. E decizia ta. Fiecare îşi alege singur străzile pe care merge.
  Cât despre Bullet no. 6, nu ştiu cum a fost cu echipele din anii trecuţi. Dar eu ştiu sigur că anul trecut nu au fost atâţia din primul an cum sunt acum. Poate că şi recrutarea e un lucru important.
  E foarte naşpa să fii în primul an, să încerci să te acomodezi şi să faci ceva despre care încă nu ai o idee bine conturată. Asta e problema prin care trec eu, cel puţin. Plus că mai am şi un job part-time şi tre să mai trec şi pe la cursuri. Am un program foarte încărcat şi la ziar totul este cumva … relativ. Iar dacă Bullet consideră că sunt “în plus” şi că munca mea de REPORTER nu este suficientă nu-mi rămâne decât să renunţ.

  “«Problema e că nu ştim layout»… O să ştiţi!”

  no comment.

 2. Mă bucur să văd atâţia oameni responsabili, care-şi recunosc greşelile. Postul era for my personal therapy. I feel better already.

 3. Eu cred ca fiecare generatie la Bullet are problemele de comunicare de care vorbesti tu, SimCute. Si anul trecut tot George s-a dus de nu-stiu-cate ori sa ia ziarul de la tipografie.

  Paul, in fiecare an se gasesc scuze de tipul “generatia de anul trecut nu avea atatia membri de anul intai”. Noi ne scuzam pentru ca nu eram toti de la FJSC, ca nu eram toti anul al treilea etc.

  Adevarul e ca la varsta asta, la prima experienta de membru intr-o redactie ne facem de ras. Astia suntem, domne’! Vorbim mult si facem putin.

  SimCute, nu parasi redactia. Si zambeste, maine va fi mai rau!

 4. Andressa, zarurile au fost aruncate.

  Krossfire, comentariul tău sună ca alea de tip spam “Hi, I really like your blog etc.” Noroc că te ştiam de pe forum :)

 5. Mi-am făcut şi eu un blog ( a treia oară – lol ) şi am început să le vizitez şi pe ale altora şi nu m-am putut abţine desigur să găsesc câteva bloguri ale persoanelor pe care le cunosc.

  Am dat si de blogul tău, care btw, arată foarte marfă ( nu am apucat să citesc f. mult din el ). În fine, enough bollocks, let’s cut to the chase. Faza e că tu nu ai decât dreptate în tot ce scrii în acest post. Pe de o parte mă simt vinovat, pentru că mă încadrez în portretul “bullet-ierului fără gloanţe”, cel care nu a participat la layout, distribuţie, etc. Am crezut sincer la început că voi putea să prestez napoleonic şi pentru serviciu şi pentru facultate şi pentru Bullet, însă am eşuat. Pentru mine unul, a fost pur şi simplu prea mult. Nu cred că există un articol ( din cele două pe care le-am scris ) scris de mine anul ăsta la Bullet care să mă facă mândru sau să îmi aducă vreun câştig. Prestaţia mea a fost aproape de nivelul mării, esenţial teoretică, teoretic practică, lipsind nu cu desăvârşire, dar pe acolo.

  Pe de altă parte, mi se pare o pierdere de timp din partea celor din jur să te convingă de lucruri pe care tu le-ai demonstrat atât de evident şi trebuie să mărturisesc că sunt uşor amuzat de aceste demersuri cu iz de patriotism local. Cât despre criticile care “te-a dărâmat” – cred că ştii ce gândesc. Hai să fim serioşi! Tu ai făcut layout-ul de una singură şi se emit pretenţii de la persoane ( eu măcar nu am comentat nimic ) care nici nu s-au gândit vreodată să facă aşa ceva. Dacă aceste pseudo-critici sunt motivul principal al retragerii tale, ar fi cazul să te mai gândeşti. Eu unul, am avut de ales între un job bun şi plătit, facultate şi Bullet. Am realizat târziu ( asta e vina mea ) că nu le pot face pe toate trei şi am ales, evident, primele două variante. În fine… îţi urez succes şi vreau să ştii că. eu unul, îţi apreciez dedicarea de până acum. Ea nu trebuie să piară de la o singură experienţă dezamăgitoare şi, cel mai important, nu trebuie să se transforme în sictir, deşi ştiu că e greu. C ya at school! :)

 6. Ok, şi care e adresa noului tău blog? :)

  La Bullet n-am renunţat de tot. Încă mai pun articolele pe site, iar Alan m-a invitat la şedinţe, chiar dacă nu mai scriu sau nu mai fac layout.

  Acum mă pot ocupa de alte lucruri, cum ar fi… o bursă erasmus :D sau, mai realist, idei pentru lucrarea de diplomă :)

 7. -era o replică cu tentă orală, sau colocvială; şi poe un blog
  -dacă e s-o luăm aşa, conform noului DOOM, a “continua” la persoana I singular se scrie “eu continui” :P
  -şi, God, oamenii văd că încă mai discută pe marginea subiectului; it passed!
  -plus că azi mi-am amintit de un lucru general valabil: nimeni nu este de neînlocuit
  -oricum noi ne-am înţelege bine, mi-a plăcut zâmbetul tău de astăzi, la “Leu” :)

  (I like zour blog too; o să te adaug în blogroll)

 8. Eu sunt pro-popularizarea blogurilor ok…stiu ca mesajul parea un spam, insa in cazul in care te gandesti la o mini campanie de PR online, I shall offer my help (if needed).

  Cat despre critici ? Hai sa fim seriosi…de ce nu aplici metoda krossfire ? Daca persoanele nu au un rating serios in fata ta => Ele nu exista => Vei continua sa scrii pentru ca nu-ti pasa.

 9. krossfire, am părăsit redacţia simulată de mult, dar încă mă ocup de actualizarea site-ului, deci tot fac ceea ce-mi place. Îmi pare rău că nu mă mai ocup de layout, dar mediul în care lucrezi contează foarte mult şi cine spune că nu-i aşa, minte.

  Cât despre popularizarea blogului meu, ar trebui să ştii că un blog există atâta timp cât este actualizat constant. Cum eu nu prea mă ocup de el, rămâne doar ca idee, ca loc în care îmi revărs uneori frustrările sau bucuriile şi în care mai pun teme sau chestii de la facultate. Blogul meu nu are viaţă, deci orice campanie ar eşua, pentru că nimeni n-ar reveni să-l citească. Când voi începe să scriu în el cel puţin săptămânal, atunci voi apela la ajutorul tău. Deocamdată să vedem cum terminăm semestrul ăsta, căci e decisiv (pentru anul meu, repartizări pe specializări + buget/taxă).

  În rest, numai bine! :)

 10. Well, bafta multa la repartizari ;) !

  Cat despre mediul in care lucrezi : Eu daca nu-l pot transforma pentru a-l ajusta la mine, renunt. Stiu, stiu…e egoism insa pozitiile in care am lucrat si in care voi lucra (sper eu, tot pe PR) imi permit putin egoism ;)

 11. Ma bucur ca mai au si altii probleme cu rapiditate bunului de tipar.
  E o problema general valabila in industria tipografica. Ma gandeam uneori ca numai la mine se intampla sa stau cu masina de tipar ca sa apara clientul sa dea bunul de tipar