AM AVUT UN AN, CE-AM FĂCUT CU EL

În 2011 am fost o observatoare. Am cunoscut oameni interesanți și m-am plimbat prin locuri în care nici nu mă gândeam că o să ajung. Am avut încredere în necunoscuți și am învățat multe despre mine, m-am bazat pe instincte și n-am dat greș, am aflat că poți să-ți trăiești viața oriunde dacă ești suficient de puternic și de motivat.

Ianuarie

Luna pregătărilor pentru o călătorie pe care puțini au înțeles-o, pentru că n-a fost nici de plăcere, nici în scopuri profesionale. A fost doar o călătorie pentru mine. Am citit forumuri, site-uri și bloguri, m-am inițiat în couchsurfing, mi-am luat bilete de avion și mi-am făcut bagajul. Acesta.

M-am întors în Louvain-la-Neuve după 5 luni de absență și deja-mi era străin. Am înțeles că locul fiecăruia e acolo unde este așteptat de cineva drag. Și am mai învățat că, deși pare greu de crezut și de acceptat, toată lumea merge mai departe… cu sau fără tine.

Am vizitat de zeci de ori Bruxelles, de care mă îndrăgostesc de fiecare dată indiferent de anotimp.

I-am descoperit locurile ascunse din ghidurile turistice și din afara lor. L-am bătut la picior în căutare de unghiuri noi și i-am admirat grandoarea de la diverse înălțimi.