Print

Tartă de rubarbă

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Aluat tartă dulce (Linco)

Rubarbă (vreo 2-3 tuburi la o tavă mică)

2 ouă mari

Zahăr (150-200g în funcție de preferințe, mie-mi place dulce)

Lapte (o lingură-două)

Smântână (două-trei linguri)

Esență vanilie (opțional)

Scorțișoară (opțional)

---

Instructions

  1. Întinzi aluatul în tavă. Cele congelate vin la pachet cu folia de copt.

  2. Speli și tai rubarba în cubulețe. Acoperi aluatul cu ele.

  3. Bați ouăle cu zahărul.

  4. Adaugi laptele.

  5. Opțional, adaugi esența vanilie și scorțișoara.

  6. Adaugi smântâna și bați bine.

  7. Încingi cuptorul la 200 de grade.

  8. Torni compoziția peste rubarbă. (Ce bine că s-a inventat spatula de silicon!!)

  9. Dai la foc 30-35 de minute. Dacă n-ai încredere în cuptorul tău, așa ca mine, verifici din când în când să nu se ardă, muți tava mai sus și arzi de nerăbdare când începe să miroasă.

  10. Scoți de la cuptor și lași să se răcească vreo două ore. Asta-i partea cea mai grea.