TARTĂ DE RUBARBĂ

Prima dată am mâncat-o la Paul, într-o seară, acum mulți ani, printre râsete cu sughițuri. Nici nu mai știu dacă mi-a plăcut sau nu, ambianța a fost regină atunci. A doua oară mi s-a făcut poftă de-a dreptul când am văzut-o și mirosit-o vara trecută în bucătăria noastră de la Bruxelles. JB era un artist francez al contrabasului și al blidelor, dar cum nu am cerut și nu ni s-a oferit, am rămas doar cu oceanul în gură. Până am văzut rubarba la supermarket o dată, de două ori, de trei ori și tocmai am primit o tavă pentru tartă cadou de casă nouă. Ohlala, roșcată suplă, nu-mi mai scapi! Rețeta nu poate fi mai simplă, mai ales dacă nu-ți frămânți mâinile în aluat și-l cumperi deja congelat, cum am făcut eu..

Rețetă tartă rubarbă

Rețeta:

 

Print

Tartă de rubarbă

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Aluat tartă dulce (Linco)

Rubarbă (vreo 2-3 tuburi la o tavă mică)

2 ouă mari

Zahăr (150-200g în funcție de preferințe, mie-mi place dulce)

Lapte (o lingură-două)

Smântână (două-trei linguri)

Esență vanilie (opțional)

Scorțișoară (opțional)

---

Instructions

  1. Întinzi aluatul în tavă. Cele congelate vin la pachet cu folia de copt.

  2. Speli și tai rubarba în cubulețe. Acoperi aluatul cu ele.

  3. Bați ouăle cu zahărul.

  4. Adaugi laptele.

  5. Opțional, adaugi esența vanilie și scorțișoara.

  6. Adaugi smântâna și bați bine.

  7. Încingi cuptorul la 200 de grade.

  8. Torni compoziția peste rubarbă. (Ce bine că s-a inventat spatula de silicon!!)

  9. Dai la foc 30-35 de minute. Dacă n-ai încredere în cuptorul tău, așa ca mine, verifici din când în când să nu se ardă, muți tava mai sus și arzi de nerăbdare când începe să miroasă.

  10. Scoți de la cuptor și lași să se răcească vreo două ore. Asta-i partea cea mai grea.

 

Și pentru că din aluatul congelat mai rămăsese o bucată destul de mare și cuptorul era deja încins, am refăcut rețeta cu o mână de coacăze pe care le-am mai găsit prin frigider, pentru că două tarte nu sunt niciodată prea multe!

Tartă afine