REȚETE: Clătite cu sos alb și ciuperci

Pentru că sâmbătă am mâncat clătite făcute de alții, duminică mi s-a făcut poftă să gătesc. Clătite cu ciuperci și kaizer.

Clătitele se fac după rețeta asta. Cantitatea ingredientelor pentru sos depinde de câte clătite facem. Eu am făcut 20 de clătite, așa că am folosit 20 de ciuperci, o halcă medie de kaizer, 3 bucățele de usturoi, două cepe, 300 g cremă de brânză cu verdeață și 100 g de cașcaval.

Într-o tigaie mai adâncă se prăjesc cu o lingură de ulei sau de unt usturoiul, ceapa și kaizerul. Se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și se amestecă bine. După 3-4 minute adăugăm cașcavalul ras, crema de brânză și pătrunjelul și amestecăm să se topească și să se omogenizeze. Mai lăsăm câteva minute să se întrepătrundă aromele, după care turnăm sosul obținut în clătite, rulăm și păpăm.