ANIMEST 2008: Zilele 4 şi 5

Devine din ce în ce mai obositor. Mi s-au tocit tălpile pantofilor şi am făcut şi bătături de câte ori am făcut traseul Scala-Elvira, Elvira-Scala. Azi m-am debusolat complet, că am început şi cursurile de franceză şi am fost şi la curs la facultate.

Ieri am văzut Mozaic 2, calup de mai multe animaţii şi iar am votat clipul preferat (am şi uitat care era ăla…). Am văzut animaţii din reclame şi videoclipuri. Au ales şi clipul Pe sârmă, Vama. Refrenul sună cam aşa:

Iubito, noi mergem pe sârmă… păşeşte cu atenţie, nu vrem să cădem.

Seara am văzut Egon&Donci, un filmuleţ amuzant cu un omuleţ astronom şi pisica lui grasă care vizitează pământul. O viziune tristă a realizatorilor unguri asupra viitorului planetei (istoria ei rămâne însă pe Internet să o poată vedea orice extraterestru pierdut pe la noi). A, înainte să înceapă proiecţia, a vorbit regizorul Adam Magyar cu o sticlă de bere într-o mână şi un microfon în cealaltă şi ce credeţi că a zis? A zis că Bucureştiul e mult muuuult mai frumos decât Budapesta. Să mori de râs. Alte impresii şi poze la George.

Azi am văzut Short films 1 şi 5, cu animaţii foarte reuşite, chiar mi s-au părut bune ideile şi mesajele şi Crimele din Montmartre (uf, am cam adormit pe ici pe colo, dar era din cauza oboselii, nu a filmului).

Pe mâine!